Opgepast! E-mailbeveiliging in bedrijven te laag, wat als je medewerker op de verkeerde e-mail klikt?

29/11/2017

Veel bedrijven denken dat hun huidige e-mailsysteem voldoende beveiligd is. Maar is dat ook zo?
Helaas schieten veel e-mailbeveiligingssystemen serieus tekort. Werkt jouw organisatie gewoon door zonder hier even bij stil te staan en na te kijken? Dan loeren er een aantal grote gevaren net om de hoek…

Email beveiliging nakijken

Wij bij Hemera geloven dat de hele industrie moet werken aan een hogere standaard van kwaliteit, bescherming en algehele e-mailbeveiliging. Zo denkt ook Mimecast, de marktleider in het segment van e-mailbeveiliging. Zij hebben een transparante norm opgesteld die de lat meteen een stuk hoger legt voor alle beveiligingsleveranciers.

De risico’s zijn immers te hoog: medewerkers klikken per ongeluk een spam e-mails open waardoor het ganse systeem geïnfecteerd raakt, in kerstsfeer klik je per ongeluk een e-mail kerstaanbieding met foute bedoelingen open…

Mimecast norm

Mimecast werd opgericht in 2003 en heeft kantoren in Londen, Boston, Chicago, San Francisco, Dallas, Kaapstad, Johannesburg en Melbourne. Mimecast maakt gebruik van een gigantische infrastructuur voor e-mailopslag en e-mailverwerking. Ze werken met datacenters die geografisch verspreid liggen en kunnen 100% uptime garanderen voor al hun services.

De diensten van Mimecast bestaan uit 3 blokken:

1. Email beveiliging

Elke klant ontvangt een geoptimaliseerde spam protectie: malware, DoS en DHA bescherming. Er is ook real-time diagnose en rapportering, bescherming tegen dataverlies, beveiligde aflevering van de berichten, e-mail branding en disclaimer management. En nog een paar: documentconversie en metadata management, real-time online wachtrijbeheer, bijlage beheer, geavanceerde routing en spooling.

2. Informatie archivering

Ze geven een cloudarchief voor e-mail. Dat is een gecodeerde cloudopslag die e-mails in drievoud in een onveranderlijk opslagsysteem opslaat. Gebruikers kunnen e-mails openen en doorzoeken via een Outlook-desktopclient. De archieftoegang is beschikbaar via een Mac-desktopapp en apps voor Android-, iOS- en Windows Mobile-apparaten.

3. Mailbox continuïteit

Tijdens uitval van het primaire e-mailsysteem blijft je e-mail toegankelijk via Microsoft Outlook, via een webbrowser en via mobiele apparaten.

Wat is nu gebleken uit een reeks van hun testen en dan specifiek voor Microsoft Office 365?

Dat e-mailaanvallen variërend van doorsnee spamberichten tot zeer gerichte imitatie-aanvallen, zeer graag binnenkomen via de Microsoft Office 365 pakketten. En dat daar dus zeker extra beveiliging nodig is binnen élke firma, groot of klein.

Wij bij Hemera werken samen met Mimecast en bieden bedrijven deze zeer goede e-mailbeveiliging aan!

Hemera biedt Mimecast aan als e-mailbeveiliging oplossing. Je kunt een vrijblijvende test aanvragen bij ons. Gedurende deze testperiode kun je meteen de positieve verbeteringen aan de hand van Mimecast ontdekken voor je bedrijf! [Neem contact op met ons]

Vooral nu met de feestdagen voor de deur, is het raadzaam om even stil te staan bij e-mailbeveiliging binnen je bedrijf. Omdat je niet altijd in de hand hebt wanneer een medewerker of jijzelf een foute e-mail zal aanklikken…

U kunt Hemera Consulting bereiken voor vrijblijvend advies per telefoon 011/71 11 17 via email info@hemeraconsulting.be en ons contactformulier.

Vind je dit artikel interessant voor anderen? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.