Mobiele medewerkers beter en flexibeler beveiligen in de Antwerpse haven

07/07/2020

Onlangs is Hemera gestart met het uitrollen van een aantal licenties van Panda Security bij een bedrijf in de haven van Antwerpen. Dit past in een vernieuwingsproces dat als doel heeft om hun mobiele medewerkers beter en flexibeler te beveiligen tijdens hun werk op kantoor, thuis en elders. Panda Security vervangt een aparte antivirus tool en een tool die updates pusht naar de laptops van de medewerkers toe.

Laptops beheren vanop afstand

Vorig jaar nam dit Antwerpse bedrijf contact met Hemera op. Enige tijd later zou de levensduur van de bestaande Panda Gate Defender beveiligingsoplossing aflopen. “Panda zelf had hen onze contactgegevens bezorgd,” vertelt Willy Olbrechts van Hemera. “Na het in orde brengen van een Panda Security testaccount, hebben we ondersteuning geboden en een aantal vragen beantwoord. Nu zijn we deze oplossing aan het uitrollen over het hele bedrijf.”

Via System Management van Panda beheert het bedrijf de laptops van de medewerkers. Dit is een gehoste service voor beveiliging en beheer op afstand van meerdere apparaten over verschillende netwerken, waaronder het internet. Concreet voeren IT beheerders diverse handelingen door, zoals policies creëren, alert thresholds instellen, remote scripts uitvoeren en software updates pushen.

Strak beveiligen en handig beheren

Ook het besturingssysteem en toepassingen die draaien op de Windows workstations en servers worden beveiligd door Advanced Defense 360 van Panda Security. “Via dit antiviruspakket wordt deze beveiliging handig doorgevoerd en efficiënt opgevolgd,” legt Jonas Olbrechts uit. “Het gebruik van deze gebruiksvriendelijke oplossing reduceert gevoelig de kans op cyberaanvallen en versterkt de preventie- en insluitingsmogelijkheden van het bedrijf. Daarnaast wordt Patch Management gebruikt om gestroomlijnd security updates door te voeren en op te volgen.”

Het opzetten van een beveiligde VPN verbinding (virtual private network) voor medewerkers die aan de slag zijn buiten het bedrijf, wordt ondersteund door Windows 10. Ook steunen de IT medewerkers op deze software voor het beveiligen van de laptop harddisks door het encrypteren van de toegangssleutel. In een volgende stap beoogt het bedrijf de beveiliging van mobiele toestellen zoals GSM’s en tablets verder te verbeteren.

Een passende beveiligingstrategie

Hemera assisteert het bedrijf in het definiëren en realiseren van een passende beveiligingstrategie. “Dit appreciëren klanten omdat ze daarna zelf handig en snel de situatie kunnen opvolgen,” vertelt Jonas Olbrechts. “Hemera houdt steeds een oogje in het zeil en biedt ondersteuning waar nodig. Deze aanpak werkt omdat bedrijven steeds evolueren zoals extra mensen die aan boord komen en nieuwe diensten die aangeboden worden.”

“Hemera is neutraal en stelt oplossingen voor die volgens ons het best beantwoorden aan de noden van de klant,” besluit Jonas Olbrechts. “We zijn een dienstenorganisatie en geen verkoopsorganisatie die gebonden is aan één merk van producten. Alle vernoemde producten gebruiken we zelf en/of hebben we praktijkervaring met klanten. Op die manier geniet Hemera het vertrouwen van dit succesvolle bedrijf in de Antwerpse haven.”

U kunt Hemera Consulting bereiken voor vrijblijvend advies per telefoon 011/71 11 17 via email info@hemeraconsulting.be en ons contactformulier.

Vind je dit artikel interessant voor anderen? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.