Cloud diensten

Cloud diensten zijn alle IT-services die ingericht en toegankelijk zijn gemaakt door een cloud dienstverlener.  Dit is een brede omschrijving die alle leverings- en servicemodellen van cloud computing en gerelateerde oplossingen omvat. Cloud diensten worden via internet geleverd en zijn hierdoor wereldwijd via het internet toegankelijk.

Cloud diensten omvatten veel IT-services die traditioneel intern worden gehost, inclusief het provisioneren vanuit de Cloud van een applicatie- of databaseserver, de vervanging van interne opslag/back-up en rechtstreeks toegang vanuit een webbrowser tot software en applicaties, zonder voorafgaande lokale installatie.


Er zijn drie basistypen cloud diensten

  • Software als een service (SaaS)
  • Infrastructuur als een service (IaaS)
  • Platform als een service (PaaS)

Cloud diensten bieden een grote flexibiliteit bij het beschikbaar stellen, dupliceren en schalen van bronnen om de vereisten van gebruikers, gehoste applicaties en oplossingen te stroomlijnen. Cloud diensten worden gebouwd en beheerd door een cloud dienstverlener, deze zorgt voor een end-to-end beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging van de Cloud.

Onze Cloud infrastructuur is onder gebracht in de Unix-Solutions Datacenters

U kunt Hemera Consulting bereiken voor vrijblijvend advies per telefoon 011/71 11 17 via email info@hemeraconsulting.be en ons contactformulier.

Vind je dit artikel interessant voor anderen? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.