Slimmer en handiger vergaderen en samenwerken met Clevershare

Hemera ondersteunt je organisatie in de omslag naar efficiënter digitaal overleg en samenwerking

15/12/2020

In tijden van corona zijn er collega’s die van thuis werken en anderen die op kantoor bezig zijn. “In deze omstandigheden is het een uitdaging om vlot samen te werken in groep,” vertellen Willy en Jonas Olbrechts. “Bij Hemera hebben we hiervoor een doeltreffende oplossing: de Clevershare. Het lijkt een grote touchscreen, maar onder de motorkap zit een interactieve samenwerkingstool voor zakelijke omgevingen. Dit ene toestel zorgt voor aangenamere, interessantere en efficiëntere trainings, presentaties, workshops, meetings en conferences. Clevershare bevordert de onderlinge interactie door flexibele werkstromen te creëren waarmee je met collega’s, leveranciers en partners vloeiend kan samenwerken. Het maakt niet uit of ze met een computer, tablet of GSM werken en of ze fysiek of virtueel deelnemen.”

Een geïntegreerde samenwerkingstool

Het Clevertouch beeldscherm staat centraal in de Clevershare oplossing. Het beeldscherm van hoge kwaliteit (4K Ultra HD) is beschikbaar in grote maten (55 tot 86 inches) zodat iedereen in de ruimte goed kan meevolgen tijdens sessies. “Het touchscreen maakt de interactie met de deelnemers gemakkelijk, door met je vinger of stylus pen te klikken, te schrijven of te tekenen,” vertelt Jonas Olbrechts. “Zo kan je bv. gemakkelijk met de hand gedetailleerde annotaties aanbrengen op allerhande werkdocumenten terwijl iedereen kan meekijken en interageren.”

Het is cruciaal om collega’s en gasten de mogelijkheid te bieden om inhoud te delen en te ontvangen. “Clevershare ondersteunt de ‘Bring your own device (BOYD)’ door elk type apparaat te verbinden met je Clevertouch,” verduidelijkt Willy Olbrechts. “Voor jouw bedrijf, en bezoekende partijen zoals klanten en leveranciers, is het een geruststelling dat enkel het beeldscherm wordt gedeeld. De toestellen hoeven helemaal niet te verbinden op het bedrijfsnetwerk, wat de beveiliging op orde houdt.”

Enkel het beeldscherm kan worden gedeeld, zonder verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk.

Automatisch verbinden en intuïtief bedienen

De kern van de Clevertouch is een besturingssysteem dat sterk lijkt op het Android-besturingssysteem. Dankzij het dubbel Windows/Android platform, beslis je zelf de werkingsmode die je verkiest en kan je bovendien via één aanraking omschakelen tussen PC of Android.

Omdat de bediening erg lijkt op die van een smartphone, ben je snel op weg met de Clevertouch.

Jonas Olbrechts: “Jonge medewerkers werken graag met dit systeem: ze navigeren vlotjes door de display interface en connecteren direct met anderen om bv. een vergadering op te starten. Tegelijkertijd kan je de inhoud van maximaal vier apparaten delen op het scherm met behulp van de Clevershare app of in combinatie met de Clevershare dongle (zie lager). Via aanraakmogelijkheden in beide richtingen kan alle inhoud worden gedeeld met maar liefst vijftig apparaten.”

Willy Olbrechts: “Marketing, engineering en architectuur zijn enkele bedrijfsactiviteiten waar de Clevertouch snel aan populariteit wint omdat het intensief overleg over grafische zaken faciliteert.”

De Clevertouch kan worden uitgerust met een i5 of i7 Windows 10 Pro PC-module. Via de Windows werkingsmode, ben je volledig compatibel met web conferentie programma’s zoals Skype, Meet of Teams. Op het Clevertouch scherm vind je USB 3.0, HDMI en VGA-aansluitingen.

Met de Clevershare dongle kan je eenvoudig je scherm delen, zonder een app of stuurprogramma te downloaden, wat ideaal is voor bedrijven die geen downloads naar apparaten toestaan.

Handig annoteren met Lynx Pro en Snowflake

De Clevertouch software bevat een aantal toepassingen waaronder Lynx Pro, een gebruiksvriendelijk annotatieprogramma dat is ontworpen voor samenwerking. “Lynx Pro is op zijn best wanneer een vergadering met media te maken heeft,” vertelt Jonas. “Je kan snel afbeeldingen, video’s, animaties importeren in Lynx Pro vanuit het internet, een USB stick of van de ingebouwde Clevertouch harde schijf. Het is leuk dat deze meteen door een heel team bekeken kunnen worden. Tijdens het proces kan je via handschrift aantekeningen maken op het whiteboard of over de geïmporteerde media of documenten.” Dit is ideaal voor teams die afhankelijk zijn van andere afdelingen om complexe projecten tot een goed einde te brengen. Zo kunnen projectmanagers van marketing- en architectenbureaus het grafisch materiaal van de ontwerpteams handig beoordelen, en dit veel overzichtelijker en efficiënter.

De Snowflake software voegt extra waarde toe voor bedrijven die geavanceerde grafische afbeeldingen gebruiken, omdat deze software 3D modellen ondersteunt. “Architecten, ingenieurs en marketeers en hun medewerkers zijn immers sterk afhankelijk van 3D graphics bij het realiseren van hun projecten,” geeft Willy aan. “Met Snowflake kunnen zij 3D graphics bekijken, deze manipuleren door in te zoomen, en waar nodig aantekeningen maken. Snowflake is een perfecte aanvulling op Lynx Pro en samen kunnen ze elk type media aan.”

De capacitieve aanraking is van bijzonder belang, omdat deze uiterst nauwkeurige aanraakbedieningen met snelle responstijd mogelijk maakt. Jonas: “Dit is handig in elke toepassing waar het handschrift perfect moet worden gereproduceerd, of bij het maken van fijne annotaties op complexe media, zoals een concepttekening of -schema.”

Via handschrift kan je vlot aantekeningen maken op het whiteboard of over de geïmporteerde media of documenten. (kleine foto’s : copyright Data Projections Inc.)

Clevershare voor training en conferencing

Eén van de meest populaire accessoires is de Clevertouch. “Deze praktische dongle is bijzonder handig wanneer je deze in een grote trainingsruimte gebruikt,” vertelt Willy. “In dat geval bedien je de Clevertouch terwijl je door de ruimte loopt en mensen individueel helpt. Op deze manier kan je dit vlot doen zonder heen en weer te moeten lopen naar de Clevertouch. Dit is ook een handige werkwijze voor standaardvergaderingen, wanneer je als presentator het zicht op de Clevershare niet wil belemmeren.”

“Ten slotte kan je de Clevertouch vlot koppelen aan een USB-camera voor vergaderdoeleinden,” zegt Jonas. “De Clevertouch wordt geleverd met uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder USB-poorten, zodat je de camera gemakkelijk kan aansluiten en meteen kan beginnen met de vergadering. De videoverwerking wordt uitgevoerd door de software van specifieke toepassingen zoals Polycom, Zoom, Skype of Teams. Op deze manier heb je geen dure hardware opties nodig om aan de slag te gaan met videoconferenties. Als teamleden tijdens een vergadering niet in de ruimte aanwezig kunnen zijn, is dit een effectieve manier om ze virtueel te betrekken.”

Bij videoconferenties kan gesteund worden op de software van specifieke toepassingen zoals Polycom, Zoom, Skype of Teams, waardoor dure hardware opties vermeden worden.

Professioneel vergaderen en samenwerken

Clevershare heeft zijn sporen verdiend in de onderwijssector, maar is daarnaast ook een sterke samenwerkingstool voor professionals in elke industriesector. “Vergaderingen allerhande vormen een essentieel aspect in elke organisatie,” concludeert Willy. “Met Clevershare ben je uitgerust om vergaderingen vlot en efficiënt te laten verlopen en de interactie te maximaliseren. Clevershare bevat de nodige tools en de juiste hardware om dit op een eenvoudige manier te realiseren.”

Via handschrift kan je vlot aantekeningen maken op het whiteboard of over de geïmporteerde media of documenten.

U kunt Hemera Consulting bereiken voor vrijblijvend advies per telefoon 011/71 11 17 via email info@hemeraconsulting.be en ons contactformulier.

Vind je dit artikel interessant voor anderen? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.