Cordium rekent op Hemera voor veilige en performante netwerkcommunicatie met warmtenet en windturbine

27/07/2020

Recent kwam huisvestingsmaatschappij Cordium in het nieuws met een revolutionaire windturbine op het dak van een sociale woningen complex nabij Hasselt. Hemera, vaste IT-partner van Cordium, voegde de windturbine toe aan het datanetwerk van het bestaande warmtenet voor drie nabij gelegen woningcomplexen. De netwerkcommunicatie tussen deze complexen verloopt via straalverbindingen. Dit is een voorbeeld van hoe Hemera met passende IT-oplossingen Cordium ondersteunt als hernieuwbare energieleverancier. Het warmtenet en de windturbine zorgen voor lagere energiefacturen voor de huurders.

Excelleren in hernieuwbare energie

Cordium zet sterk in op het gebruik van verschillende hernieuwbare energiebronnen. De huisvestingsmaatschappij plaatste recent als eerste een verticale windturbine op het dak van een sociaal wooncomplex op de projectsite Broekerwinning in Kuringen. De stille windturbine draait in alle windrichtingen en werkt al bij erg lage windsnelheden, reeds vanaf 2 à 3 meter per seconde.

De windturbine is aangesloten op het datanetwerk die de drie betrokken wooncomplexen groepeert. Hemera, sinds acht jaar IT-partner van Cordium, faciliteert met het netwerk een veilige en performante communicatie met de nieuwe windturbine en het bestaande warmtenet. Dit laatste zorgt voor de verwarming van de 68 sociale woningen op deze site. Warmtepompen halen de energie uit de bodem en transporteren de warmte via een ondergronds leidingennetwerk waarin warm water van 60 à 70 graden stroomt.

IT ondersteunt ecologische evolutie

“Naast het voorzien van servers, zorgde Hemera voor straalverbindingen tussen de drie nabij gelegen wooncomplexen voor het verzamelen van meet- en stuurgegevens,” vertelt Willy Olbrechts, Zaakvoerder van Hemera. “Dankzij het rechtstreekse visuele contact tussen de wooncomplexen kozen we voor deze prijsbewuste, performante en goed beveiligde straalverbinding. De gebundelde, draadloze verbinding brengt een continue data transfer tot stand, waardoor op IT-vlak de drie wooncomplexen één geheel vormen.”

“Met Hemera beschikken we over een veelzijdige IT-partner,” vertelt Alain Bielen, Directeur van Cordium. “Doordachte IT-oplossingen helpen Cordium om hernieuwbare energiewinning handig, veilig en efficiënt te integreren in sociale woningen. We vervullen een voortrekkersrol in het creëren van een ecologische leefomgeving en het reduceren van de energiefacturen voor onze huurders.”

Bekijk hier het VRT nieuwsitem

U kunt Hemera Consulting bereiken voor vrijblijvend advies per telefoon 011/71 11 17 via email info@hemeraconsulting.be en ons contactformulier.

Vind je dit artikel interessant voor anderen? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.