Wat betekent IT-infrastructuur voor Hemera?

IT-infrastructuur beschrijft de totale verzameling aan automatiseringsmiddelen en de onderlinge samenhang van deze middelen in uw organisatie. Onder deze term vallen alle interne netwerken, maar ook de externe verbindingen, voor o.a. het internet, telefonie, VPN-verbindingen of andere communicatielijnen. Het doel van deze infrastructuur binnen uw organisatie is het overbrengen van informatie en gegevens.

Een IT-infrastructuur bestaat niet alleen uit een reeks hardware componenten. Het is binnen uw organisatie een allesomvattend geheel, met als doel om informatie en gegevens over te dragen. Dit betekent dat ook u en uw medewerkers deel uitmaken van deze infrastructuur binnen uw organisatie. Mensen vormen daarom de belangrijkste schakel in het aanleveren van de informatie in een IT-systeem, maar vormen de zwakste schakel als het op beveiliging aankomt.

Afspraken en procedures die er binnen uw organisatie worden gemaakt rondom de bedrijfsvoering maken ook tevens deel uit van de infrastructuur. De hoogste prioriteit zijn de procedures betreffende beveiliging en de back-up van de informatie. Maar ook procedures op het niveau van afspraken inzake uitgaande correspondentie, netiquette of de omgang met het internet.

IT-infrastructuur bestaat uit:

  • Mensen
  • Procedures
  • Hardware
  • Software
  • Beveiliging
  • Toepassingen
  • Netwerk

Meer dan dertig jaar ervaring

Wie is het gezicht achter Hemera? Maak kennis met IT-expert Willy Olbrechts. Al meer dan dertig jaar in het vak en gebeten door hardware en software. Hij biedt elk bedrijf een totaalpakket van diensten aan: advies, beheer en opleiding. Inclusief een snelle interventie bij problemen.

Persoonlijk contact

Het werk van Hemera start bij uw verhaal. Daarom is persoonlijk contact belangrijk. Over welke tools beschikt u nu al? Met welke problemen worstelt u? Hoe vereenvoudigt en versnelt IT uw werk? Hemera denkt met u mee en maakt een realistisch IT-stappenplan op binnen uw budget.

Service level agreement

Een sterke samenwerking start met goede afspraken. Dus legt u de details van Hemera’s engagement vast in een service level agreement. Daarin vindt u garanties over de vertrouwelijkheid van uw gegevens, dringende interventies en preventieve taken. Zo staat u nooit voor verrassingen.