Lenovo

Lenovo bestaat pas van 2004 als merk, doch het bedrijf heeft een veel langere geschiedenis. In 1984 werd Legend Holdings gevormd met een kapitaal van 200.000 RMB (€ 25.000) in een achterhuis in China. Het bedrijf werd opgericht in Hong Kong in 1988 en zou uitgroeien tot het grootste ICT bedrijf in China. Legend Holdings naam veranderde in Lenovo in 2004 en in 2005, verwierf het de voormalige divisie Personal Computers van IBM, het bedrijf dat in 1981 als pionier met de PC markt is gestart.

Vandaag is Lenovo de grootste PC-leverancier ter wereld. Met meer dan 33.000 werknemers in meer dan 60 landen bedient het klanten in meer dan 160 landen.
Lenovo is gedurende de laatste 4 jaar het snelst groeiende Pc-bedrijf. Naast Pc’s heeft Lenovo een volledig assortiment van ICT hardware, waaronder Smartphones, Tablets en Smart-tv’s. Na de acquisitie van Motorola van Google is Lenovo de vierde grootste smartphone bedrijf in de wereld, en # 3 in de wereld als IDC fabrikant, “Smart Connected Devices,” die Pc’s, Smartphones en Tablets combineert.

Productinnovatie, een zeer efficiënte wereldwijde supply chain en een sterke strategische uitvoering zijn voor Lenovo sleutel woorden. Lenovo ontwikkelt, produceert en verkoopt betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige, veilige en gemakkelijk te gebruiken technologische producten en diensten. Het gamma bevat de legendarische-Think-Pc’s en-Idee branded Pc’s, evenals Servers, Werkstations en een familie van mobiele internet apparaten, zoals Tablets en Smartphones.

Lenovo heeft 46 wereldklasse laboratoria, met inbegrip van onderzoekscentra in Yokohama, Japan; Beijing, Shanghai, Wuhan en Shenzhen, China; en Morrisville, North Carolina, VS. Lenovo’s innovatiestrategie is gebaseerd op een tweeledige aanpak voor het oplossen van echte problemen van de klant:
1.    Hoofdfocus is de ontwikkeling van ideeën die binnen 24 maanden op de markt kunnen worden gebracht.
2.    Investeren op langere termijn in gericht onderzoek waarbij “game changing” een grote rol speelt.

Lenovo’s R & D-team bevat meer dan 3.200 ingenieurs, onderzoekers en wetenschappers die naast vele innovatieve primeurs meer dan 6.500 wereldwijd erkende octrooien en meer dan 100 grote design awards op hun palmares hebben.

De keuze voor producten van Lenovo is een keuze voor continuïteit, innovatie en service.

Geïnteresseerd in onze diensten of voor vrijblijvend advies, aarzel niet ons te contacteren op +32 (0)11/71 11 17, email info@hemeraconsulting.be of via ons contactformulier.