Hewlett Packard Enterprise

Hewlett-Packard (algemeen bekend als HP) is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. 
Het leveringsprogramma loopt van eenvoudige elektronica-onderdelen tot software en dienstverlening. HP behoort al jaren tot de top drie van computerleveranciers.

HP is begonnen in een garage in Palo Alto, waar William (Bill) Hewlett en David (Dave) Packard wetenschappelijke instrumenten maakten. Op 1 januari 1939 richtten ze een vennootschap op met een startkapitaal van 538 dollar. De volgorde van hun achternamen in de bedrijfsnaam werd bepaald door een muntje op te gooien. De garage geldt tegenwoordig als geboorteplaats van Silicon Valley.

De naam HP werd vooral bekend door zijn rekenmachines. Een model uit 1968 wordt wel beschouwd als  ’s werelds eerste personal computer, maar HP noemde het een rekenmachine, om te voorkomen dat door de klanten zou worden beweerd dat het apparaat op een IBM-computer leek.
Begin jaren tachtig bracht HP daadwerkelijk een pc uit. In eerste instantie waren HP-pc’s bedoeld voor het bedrijfsleven en universiteiten. In 1984 bracht HP ook de eerste kleine laserprinters en inkjetprinters uit. In de jaren negentig richtte het bedrijf zich meer op particulieren.

Nu kent het grote publiek HP vooral door het groot aantal verschillende producten waaronder printers (merkennamen: Deskjet, Laserjet, Photosmart), meetinstrumenten (zoals oscilloscopen), computers (van draagbare terminals tot servers) (merknamen: Pavilion, Presario, Elitebook, ProLiant, Integrity, NonStop), digitale camera’s, pda’s(merknaam: iPAQ), en managementsoftware.

Geïnteresseerd in onze diensten of voor vrijblijvend advies, aarzel niet ons te contacteren op +32 (0)11/71 11 17, email info@hemeraconsulting.be of via ons contactformulier.