Acer

Acer staat nummer 2 op de lijst van de vijf grootste bedrijven ter wereld voor de verkoop van merk-PC’s.

Acers producten bestaan onder andere uit desktop- en mobiele pc’s, servers en opslag, displays, led-tv’s, randapparaten en e-businessoplossingen zowel voor professioneel als privé gebruik. In 2010/2011 werden er wereldwijd twee Business Units aan toegevoegd: ACER Smartphones en ACER New LED/Multimedia TV.

Acer werd opgericht in 1976. In 1997 werd de gehele Texas Instruments Computer divisie overgenomen door ACER. Hiermee is de groei van ACER in een stroomversnelling gekomen. De Pan Acer Group stelt 39 000 mensen te werk en heeft eigen zetels in meer dan 140 landen. Inkomsten in de Verenigde Staten bedroegen 12,9 miljard dollar in 2002. De internationale hoofdzetel bevindt zich in Sijhih City, Taipei County, Taiwan.

In oktober 2007 nam Acer het Amerikaanse Gateway en Packard Bell over. Daardoor is Acer nu één van de grootste computerbedrijven in Azië, Europa en Amerika. AOpen is een dochteronderneming van Acer dat OEM pc-componenten en verschillende losse pc-componenten maakt. Apacer is de geheugenchip-onderneming van Acer, welke marktleider is in OEM-geheugenchips (flashgeheugen).

Geïnteresseerd in onze diensten of voor vrijblijvend advies, aarzel niet ons te contacteren op +32 (0)11/71 11 17, email info@hemeraconsulting.be of via ons contactformulier.